Anything is possible if you believe


Jag såg precis färdigt på "Här är ditt liv", som handlade om Lena Maria Klingvall. För er som inte vet vem hon är, hon blev född utan armar och med ett hälften så kort ben som normalt, så hon behöver ha protes.
För några år sedan, kanske...5 eller nåt, var hon på min skola och talade om hur det var att vara som hon var. Det hon har sagt genom hela sitt liv är att alla är unika, alla har ett stort värde, oavsett hur man ser ut, handikappad eller inte. Hon var alltid en glad människa, som spred kärlek och ljus omkring sig.
I programmet träffade hon en av sina tolkar som hon hade omkring sig när hon var och turnerade i Japan. Tolken sa att Lena Maria hade kommit till Japan i en tid då det var skamsligt att ha ett handikappat barn i famlijen, men att hon kom och visade att det inte spelar någon roll, att man är lika mycket värd ändå. Hon satte igång deras tankar att det inte var något fel med det.
Tolken sa även att "Lena Maria är en glad, kärleksfull och stark människa som älskar livet, även fast hon är utan armar. Och vi som har armar och kan utnyttja det, vi lever inte alls med samma glädje och har samma styrka som hon har"
De saker som Lena Maria har gjort i sitt liv är bla. att ge ut mer än 10 skivor, hållt konserter i de 47 "landskapen" i Japan, tävlat i Oandikapp OS i simning och sjungit på en invigning av Handikapp OS. Hon är även konstnär i "Mun och fot-målarna".
Hon är en människa som har påverkat många, med sin livsglädje och allt.
Det roliga är att, en gång fick hon en fråga om "Vad var det första du skulle göra om du fick armar?" och svarade "Ja, det skulle vara kul att kunna sticka två tröjor samtidigt"
Och en annan gång har hon sagt att "Alla har ett handikapp, för alla kan inte göra allting"
Jag tycker att man kan lära sig något av henne, jag har själv lärt mig av henne och ser upp till henne. Man ska göra det bästa av det man har. Man borde inte slösa tid med att klaga över det man inte har, eller det man inte klarar av. Man ska se till det man kan göra och satsa på det.
Juste! Den lilla lilla bilden ni ser på en manga liknande bok sak...? I Japan skrivs sådana böcker om tex Moder Theresa och Abraham Lincoln, så man måste vara stor om de ska skriva en sådan bok om en. SÅ stor var och är Lena Maria i Japan! :)
Om ni vill läsa mer Lena Maria, gå då in på: LenaMaria.com

Adriana (Pandoraschild)

Alltså WOW! :D Vad cool ^^ Ger en riktig tankeställare hon där tjejjen... Och man kan ju allt man vill om man faktiskt vågar satsa och ta några chanser. :D

Jättebra att du la ut den här! :)


2010-09-29 kl 16:14:29
http://adrianaochjesus.blogspot.com


Kommentera här: