Dagens outfitReklambanner för Paramore


Gjorde denna till webbdesignen - lite stolt över den är jag! (Läs mycket)

The XX - Intro


Älskar att hitta en skön låt (tack Johanna) som finns i olika versioner/mashups :D
 

Silver Linings Playbook


Jennifer Lawrence. Hon är brilliant. Så sjukt bra film!

Fin- och biobesök på dagordningen


Idag var Jonas hos oss å vi käkade god mat, fikade, vann mot mamma på alfapet och chillade! Precis hemkommen från biobesök med Jonas och kära bror min Robin! Skulle blivit Jack Reacher, för jag trodde de som var under 15 kunde komma in med någon som hade åldern inne, men icke! Så vi såg Flight istället! Den var väldigt bra faktiskt, väldigt sevärd! :D Nu ska jag nog snart ta och stänga av huvudet för idag haha, är så himlans trött! Godnatt på er!
<3

En ritad Josefine


Ahjuste, gjorde klart denna till min kära vän Josefine igår!

Temaveckan


Vi har i princip haft en temavecka mot rasism och främlingsfientlighet i skolan denna vecka! Den har vart väldigt rörande och lärorik.I måndags var Tobias Rawet, överlevande från koncentrationsläger, och hade en föreläsning och kom sedan ut i klasserna i tisdags och vi fick ställa frågor. Så himla fin man, dendär Tobias! Så stark. Säger bara: Wow. (Klicka på hans namn för att komma till en av hans föreläsningar)
På religionen veckan innan denna såg vi en film som heter "Mannen utan öde", om ni inte sett den - gör det! Det är en ungersk film som handlar om en kille i 15 års åldern som blir slussad till koncentrationsläger och kommer ut från det levande. Otroligt bra gjord! Den gav en bra grund till när Tobias berättade om sina erfarenheter för att man då fick en bild av hur det kunde se ut i koncentrationslägrena. 
Gårdagen var en temadag nästan helt dedikerad till temat. Minnesstund för förintelsens offer, pianomusik och en liten föreläsning i aulan först, sen var det en till för våran grupp innan lunch om apartheid, väldigt intressant! Efter lunch mätte vi varandras skallar när vi hade en föreläsning om rasbiologi och sen avslutades det i aulan med en föreläsning om nynazism i Sverige av en man från Säpo. Den var även den intressant, men koncentrationen var = noll tyvärr för min del haha!
Detta var en väldigt bra och viktig vecka och jag är glad att skolan annordnar det för treor varje år! Imorgon är minnesdagen för förintelsens offer. Låt oss aldrig glömma.

Paramore - Now


Omnomnom!
 

Oproduktivitet


Kände mig inte riktigt 100 imorse, så jag stannade hemma från skolan. Mitt rum har vart i princip en igloo sen ett tag tillbaka nu, men har äntligen fixat det! Eller rättare sagt, pappa har fixat det. Allt som behövdes var en liten vingmutter och att en ventil på elementet öppnades i några sekuncer och POFF så var det värme i hela elementet igen! Det har bara vart i en tiondel av det tidigare haha. Så nu kommer det nog bli lättare att gå upp om morgnarna!
Jag har även idag lyckats hitta något som jag kan använda med min webbkamera. Och så har jag installerat en sak som är som en mobilapp, eller ja, en hel mobil typ egentligen, som jag kan instagramma från! Det är bra grejer. Kör även lite wordfeud igen, saknat det denna snart hela månad utan min kära mobil! (Ahjuste, har jag ens dragit den historian? Ärs, spelar ingen roll, min mobil är borta och jag ska köpa en jagtelefon av min kära vän Olivia inom kort! Det är allt som behöver vetas)
Nu ska jag se om jag kan läsa några sidor i min tyskabok som jag planerat att jag skulle läsa ut idag (vilket inte hänt på långa vägar, gjort för mycket annat. Eller för lite egentligen)
Ciao vänner!

Sminkning


Jag ääälskar att styla folk! På initiativ av Josefine lockade jag hennes hår och sminkade henne därefter! Trots att jag egentligen gjorde fel när jag sminkade blev det bra ändå!

feliciaart.blogg.se


Om ni vill följa en gullig blogg som drivs av en talangfull tjej som ritar väldans bra kan jag rekommendera feliciaart.blogg.se! Klicka på bilden för att komma till hennes blogg!

Dagens inköp


Fick ett presentkort av Maria (mamman till "mina barn" som jag är barnvakt till) som jag glatt spenderade idag! Tänkte att eftersom jag inte direkt har något bättre för mig (fast det har jag ju egentligen, men det är inte poängen) kunde jag fota i alla fall en utav de två finfina saker som hittat sin väg till mitt hjärta och min garderob! (Dödsallvarliga saker ju, mhmm)(eller alltså)(ja).

En månad och en dag


Uppdateringslöst det blivit här då! Jag ursäktar!
Skolan har nu dragit igång med allt vad det innebär. Ska läsa ut en tyskabok till på torsdag och jag måste medge att jag inte fattar så jättemycket. Fy alltså! Men men, det är bara köra på!
Igår tjockade jag och Jonas i oss kinamat (vad är bättre att göra än att "fira" en månad med mat liksom - inget), spelade några spel biljard (säger man så...?) där jag hade i 8an x-antal gånger och så tog jag mig upp till level 5 på Skyrim! Jonas trodde det skulle vara kul att se mig spela det, och det verkade det ju också vara eftersom han skrattade åt mig hahahah. Men jag tyckte det var kul faktiskt! Får se om det kanske införskaffas i framtiden (framtiden as in när jag får pengar)! (Ja, jag gillar parenteser) 
Nu ska jag försöka plöja mig igenom dendär boken! Hoppas ni haft och får en fortsatt bra helg!
Ciao!
Då jag inte gillar bildlösa inlägg valde jag en random gammal sådan. Mitt hår, mitt hår, mitt hår...

Skönheten själv! (och jag)VintersakerPARAMORE


17 dagar till första singeln. 3 månader och fyra dagar till albumbet. JAG DÖR.
 

Lite sömn och mycket att göra


Biljard, fest/lan, jobb, Jonas, jobb. Död.
Sitter i soffan och degar, är hur trött som helst haha! Har i princip spenderat de två senaste dagarna på en stege hållandes tejprullar och penslar! Har vart kul även fast jag vart hur trött som helst haha. Måste försöka få till en bra dygnsrytm, nu när skolan börjar så snart. Är peppad på att komma tillbaka på ett sätt men ändå inte - som det brukar vara helt enkelt!
Filmen Mansfield Park är förövrigt väligt mysig! Den första Jane Austen-film jag ser faktiskt, kanske är på tiden!
Ha det bra!

Året som gått i 12 bilder - del 4 (blandat)


Oktober
Tvungen att ta 2 bilder, kunde inte välja...
Blev kär i denna bild så fort jag tagit den. Påväg till skolan kan bra saker hända vettni! Rätt ljus, rätt fokus... bara rätt helt enkelt!
Det jag älskar med denna är färgen - guld! Solen liksom låg i rätt vinkel och hösten hade börjat göra löven fina och ja, denna bild blev också rätt helt enkelt! Till mitt försvar till att det inte blir 12 bilder utan 13 (14 som ni märker nedanför hehe) kan jag iaf säga att dessa två bilder togs samma dag, så de kan räknas som en! Typ.
 
November
Det fick bli dubbelt här med!
Fånga dimma hyffsat bra på bild - check! 
Min mormor är så otroligt vacker! Detta är en av mina favoritbilder överhuvudtaget som jag tagit! 
 
December
Istappar istappar istappar överallt! Haha. Definivt några av mina bästa bilder! Min kamera som är tre och ett halvt år still has it! 
 
Sååå, där har ni de bästa bilderna från året som gått! Det är inte lätt att sitta och välja ut ska jag säga er haha! Rent allmänt har detta år vart ett väldigt utvecklande år! Fotografsidan av året har vart mitt bästa år någonsin. Jag hoppas bara jag kan utvecklas ännu mer nästa år, detta år alltså! Att fotografera är verkligen något som gör mig lycklig, jag älskar att ha kameran i handen och försöka hitta rätt vinklar och trycka på knappen och inse att man just lyckades fånga något fint. Känslan alltså, helt underbar! 
 
Jag vill tacka alla er som är inne och kikar, även fast jag inte riktigt har koll på exakt vilka alla är, men tack! 
 
Jag önskar er allt det bästa 2013! Jag vet att detta år kommer bli mitt bästa någonsin! Pussåkram på er!

Året som gått i 12 bilder - del 3 (makro/nära)


Har alltid älskat makrofoto!
 
Juli
Skyndade fram med kameran och knäppte denna bild - nöjd? Åhja!
 
Augusti
Här kommer effekterna tillbaka! Jag har mer eller mindre blivit obsessed med att försöka ta den perfekta vattendroppebilden, inte riktigt lyckats än, but I'm getting there! Denna bild är en sån som egentligen inte skulle finnas på linsen, fotade lövet först och gick vidare och för en gångs skull kollade jag igenom de i kameran innan jag gick in igen och då märkte jag att jag inte lyckats få den som jag vill och gick tillbaka till lövet med detta som resultat! Bra att vara alert ibland!
 
September
En typisk chansningsbild, ja, det är det denna ovan är! Ni som fotar kanske känner igen att man tar en bild och sen försöker fota samma sak för att det ska bli bättre? Detta är ett exempel på att nja, det kanske inte alltid faktiskt går att få det bättre än första gången. Det är lite extrakul ibland faktiskt! Inte för att jag vet om det kanske egentligen är ett tecken på att man är bättre när man chansar än när man faktiskt tänker en massa. Det kanske är bra? Vad vet jag!

Året som gått i 12 bilder - del 2 (porträtt)


Något som definierat mitt år som fotograf är porträttfoto!
 
April
Mina första riktigt lyckade porträttbilder tog jag på min otroligt vackra kompis Victoria! Några fler bilder kan ni se här.
 
Maj
Jag älskar detta porträttfoto för att det inte var planerat, utan väldigt spontant. Älskar även människan på bilden väldans mycket!
 
Juni
Galen i effekter, ja, det har jag också hunnit bli! Solkart en av mina favoritporträttbilder även denna, tagen på fina Hanna!